TabuLa Rasa og "SNØROSER"

15.11.2022

Velkomen til konsert i Austevoll kyrkje lørdag 26.nov kl 16.00

Billettsalg (Vipps) ved inngangen. Kr 220,- / born 100,-

Tabula Rasa Vokalensemblet ble startet i 2017 av Tord Kalvenes, og siden mai 2019 har Arild Rohde vært musikalsk leder. Ensemblet har som mål å fremme tidligmusikk og ny klassisk vokalmusikk med fokus på norske komponister.

Vokalensemblet skiller seg ut gjennom å jobbe med improvisasjon og teatrale virkemidler for å skape konseptuelle konserter og forestillinger. Musikalsk søker de balanse mellom musikk som er gjenkjennelig og tilgjengelig for publikum, og musikk som er utfordrende og overraskende. De bruker det emosjonelle og direkte kommunikative i menneskestemmen for å nå fram til publikum.

På adventskonserten «Snøroser» ønsker de å skape en stillhet som kan gi ro, men kan også være øredøvende. Dette blir en ny måte å møte både ventetid og julefeiring på. Tabula Rasa Vokalensemble har forsøkt å skape et sammensatt ord, og valgt å kalle konseptet «Snøroser» da dette ordet har en motsetning i seg som vi gjerne vil formidle. Snø er kaldt, stille, skjørt og kan raskt forsvinne. Rosen er flott og fargerik, kanskje noe vi forbinder med styrke?

Publikum får blant annet høre improvisasjoner over salmer som «Blomstre som en rosengård» og «Mens frost og vintermørke rår». Videre får vi høre «Still in silence» av Bjørn Skjelbred, og Schafer «Alleluia»

VOKALENSEMBLET TABULA RASA består av:

Sigrun Jørdre, sopran

Rikke Lina Sorell Matthiesen, sopran

Zsuzsa Zseni, alt

Tord Kalvenes, tenor

Arild Rohde, tenor